The crowd                                                                                                                

TOKH, Vereniging Indische Nederlanders, afdeling Noord-Brabant..

_______________________________________________________________________________

Achtergrond.

In de vereniging zitten bestuursleden, die elkaar reeds vanaf hun jeugd uit de 50-er en 60-er jaren kennen in Indonesi en Holland en hun contacten altijd hebben onderhouden. Ze zijn werkzaam in zowel het bedrijfsleven als in de publieke sector.

Zo zijn de "vriendenrenies" uitgegroeid tot de oprichting van de huidige vereniging om hun vriendschap en nu de onderlinge band tussen Indische mensen in het algemeen uit te bouwen, te verstevigen en waarbij gezelligheid en ontspanning voorop staan.

De initiatiefnemer tot oprichting van Tokh is de heer S.R.Janssen.

De naam Tokh is gekozen, omdat n van onze bestuursleden veel weet over deze tropische hagedis en thuis zelfs een verwarmd terrarium heeft gebouwd met daarin verschillende exemplaren zelf gekweekte hagedissen. Het frequenteTokh geluid hoort u door hieronder op het bestand te klikken.

De "Indische" Tokh.

Wat doet de vereniging Tokh ?

We willen ongeveer 6 keer per jaar een dansavond met live-muziek organiseren en verder ns per jaar een pasar malam kecil en andere activiteiten op Indisch culinair en cultureel gebied, zoals taal, koken, muziek, dans, excursies etc. Misschien heeft u ook een idee, die wij kunnen uitvoeren.

Vanzelfsprekend zijn hierbij ook Nederlanders welkom, die affiniteit hebben met alles wat met de Indische cultuur te maken heeft.

Zo organiseren wij 's zomers een busreis naar de Pasar Malam Besar van de stichting Tong Tong in Den Haag en de Pasar Perron in het Nederlands Spoorwegmuseum in Utrecht. Hierbij is de entree inbegrepen. Als lid van de vereniging krijgt men verder korting op diverse activiteiten.

Belangrijke informatie als programma, routebeschrijving etc. wordt d.m.v. een homepage met e-mail voor reactie, op internet gepubliceerd. Hierdoor kan men te allen tijde op de hoogte blijven van het reilen en zeilen van de vereniging Tokh. Het internet adres is ;

http://www.tokeh.nl

We hopen, dat we u voldoende hebben genformeerd.

Wilt u lid worden van Tokh, dan kunt u zich opgeven bij n van de bestuursleden via hieronder vermeld adres, of via e-mail.

Contact-/correspondentie-adres :

Vereniging Tokh, V.I.N.
te Waalwijk


e-mail

Terug naar begin