The crowd                                                                                                                

TOKH, Vereniging Indische Nederlanders, afdeling Midden Nederland.
___________________________________________________________________________

Achtergrond.

In de vereniging zijn bestuursleden, die elkaar reeds vanaf hun jeugd in de 50-er en 60-er jaren kennen in Indonesi en Holland, en hun contacten altijd hebben onderhouden. Ze waren werkzaam in zowel het bedrijfsleven als in de publieke sector.

Zo zijn de "vriendenrenies" uitgegroeid tot de oprichting van de huidige vereniging om hun vriendschap en hun band met Indische mensen uit te bouwen, en waarbij gezelligheid en ontspanning voorop staan.

De initiatiefnemer tot oprichting van Tokh is de heer S. Janssen, alsmede G. Bos en G. Oosterbaan

De naam Tokh is gekozen, omdat n van de bestuursleden veel weet over deze tropische hagedis en thuis een verwarmd terrarium heeft gebouwd met daarin verschillende exemplaren van gekweekte hagedissen. Het geluid van een Tokh is

De "Indische " Tokh.

Wat doet de vereniging Tokh ?

We willen ongeveer 6 keer per jaar een dansavond met live-muziek organiseren en verder ns per jaar een pasar malam kecil en andere activiteiten op Indisch culinair en cultureel gebied, zoals taal, koken, muziek, dans, excursies etc. Misschien heeft u ook een idee, die wij kunnen uitvoeren.

Iedereen is welkom, die affiniteit hebben met de Indische cultuur.

Zo organiseren wij 's zomers een busreis naar de pasar van de Tong Tong fair in Den Haag en de Pasar Perron in Utrecht. Hierbij is de entree inbegrepen. Als lid van de vereniging krijgt u korting op diverse activiteiten.

Belangrijke informatie als programma, routebeschrijving is via onze website bekend. Men kan te allen tijde op de hoogte zijn van het reilen en zeilen van de vereniging Tokh. De website is;

http://www.tokeh.nl

We hopen u voldoende te hebben genformeerd.

Wilt u lid worden van Tokh, dan kunt u zich opgeven bij n van de bestuursleden of via e-mail.


Contact-/correspondentie-adres :

Vereniging Tokhe-mail : 

Terug naar begin